Que és una Rinoplàstia?

Què és la Rinoplàstia?

Quan utilitzem el terme rinoplàstia, ens referim a una intervenció quirúrgica que compleix la funció de canviar la forma del nas.

La principal motivació que tenen les persones per realitzar-se aquest procediment és canviar la imatge que té aquesta part en els seus cossos, encara que també es pot aplicar amb l’objectiu de millorar la respiració o ambdues finalitats simultàniament.

Quina és la funció de la rinoplàstia?

La funció principal de la rinoplàstia és canviar la mida i la forma del nas de qualsevol persona que se senti inconforme amb això o tingui algun problema que estigui afectant la seva salut i requereixi cirurgia.Aquest procediment ofereix la possibilitat de reparar deformitats que hagin estat provocades per lesions o fins corregir altres defectes cognitius que permetin millorar considerablement l’aparença i la funcionalitat respiratòria del nas.

Història de la rinoplàstia

Els processos d’operacions al nas tenen història fins i tot en èpoques abans de Crist, on ja s’entenia que podia ser modificada encara que eren tècniques per a res avançades.

La veritat, és que van existir diverses tècniques per poder arribar a el procés de rinoplàstia que existeix avui en dia, per exemple:

Havien processos d’operacions externes, el qual era un dels primers i era representat pel Dr Dieffenbach. D’altra banda, hi ha el doctor J.O Roe al segle XIX que va descobrir la manera perfecta de fer incisions intranasales per fer un procés diferent a què estaven acostumats.

No obstant això, hi ha un famós metge alemany anomenat Jaques Joseph que exercia en els anys 1900, que seria el que popularitzaria aquestes tècniques i les perfeccionaria, ocupant un espai d’importància per a aquesta tècnica de gairebé 30 anys, ja sigui per via interna o externa, sempre aconseguia la forma d’innovar, inclusivament arribant a inventar la majoria dels implements utilitzats per a aquest procés en l’actualitat.

Quins són els resultats que es poden esperar després d’una rinoplàstia?

Els canvis que es realitzen durant aquest tipus d’intervencions són mínims, fins i tot poden arribar a representar alguns centímetres de diferència. No obstant això, cadascun d’aquests centímetres representarà un gran canvi en la imatge de la teva cara.

En la majoria de les vegades, els cirurgians que apliquen aquest procediment poden arribar a obtenir resultats en què les dues parts es sentin totalment satisfetes, tot i que cal aclarir que en alguns casos, una sola intervenció no és suficient per aconseguir el que es vol.

Aquesta és una de les raons per les quals alguns cirurgians tendeixen a recomanar una segona rinoplàstia en aquest mateix pacient, considerant que el nas pot seguir patint canvis amb el passar dels anys.

La rinoplàstia és una operació senzilla?

Aquesta intervenció quirúrgica mai ha estat considerada com senzilla per part dels cirurgians que la realitzen, sent això una cosa que es deu a diversos factors.

El primer d’ells, és que el nas té una forma una mica complexa quan es tracta en 3D ja que es troba en tot el centre de la cara i per aquesta raó és que els canvis que es realitzen durant la rinoplàstia són mínim.

No obstant això, aquests canvis poden representar una variació d’imatge automàtica, a més que també podràs aprofitar a l’màxim les funcionalitats de la teva nas.

Quin és el temps de recuperació que has d’esperar per recuperar-te després d’una rinoplàstia?

Després d’haver estat intervingut per una rinoplàstia, el més recomanable és que et prenguis una setmana completa de descans al teu domicili perquè evitis realitzar qualsevol tipus d’activitat.

Durant el transcurs d’aquesta setmana, et començaràs a sentir contínuament millor i després d’haver passat tota la setmana, ja et sentiràs millor que mai.

No obstant això, has de prendre en compte que després d’haver-te fet una rinoplàstia, hi ha moltes probabilitats de patir d’inflor a la cara, encara que aquesta inflor és indolora i en la majoria de les vegades no es nota.

Per aquesta raó, només es recomana a penes una setmana de repòs perquè així puguis reprendre les teves activitats diàries de la millor manera possible.

Pots veure com quedarà la teva nas després de la rinoplàstia?

En l’actualitat, a diferència del que pensen molts pacients, si pots veure com quedarà el teu nas després d’una rinoplàstia.

Això es deu al fet que el teu metge cirurgià s’encarregarà de fer fotografies de múltiples angles del teu rostre i després, aquestes fotos podran ser manipulades digitalment perquè tinguis una imatge de com pot quedar el teu nas després d’haver estat intervingut.

Entre els més comuns hi ha el sagnat, la infecció o reaccions negatives davant l’anestèsia que s’aplica a el moment de la intervenció quirúrgica.

A més dels riscos anteriors, hi ha un altre tipus de conseqüències que no són totalment segures, el que significa que algunes persones poden patir-les, mentre que d’altres no:

Cicatrius

Un forat en l’envà

Dificultat per respirar pel nas

Una necessitat de cirurgia addicional

La possibilitat d’un nas d’aspecte desigual

Dolor, decoloració o inflor que pot persistir

Entumiment permanent dins i al voltant del nas

Abans de realitzar-te 1 rinoplàstia, la millor recomanació és que parlis amb el teu metge cirurgià perquè sigui un veritable professional qui t’indiqui quin és el procediment que has de fer perquè pateixis el mínim de riscos possibles durant l’operació.

La rinoplàstia és un procediment dolorós?

A diferència del que pensen moltes persones, la rinoplàstia no és considerada com una intervenció quirúrgica dolorosa, ja que les persones solen classificar aquest procediment amb un dolor que varia entre 0 a 4 en base a 10.

Share :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Join The Ride

Subscribe to our fortnightly newsletter with stories from our latest adventures and the best travel tips

Articulos relacionados