PREMIS

PREMI DR.ULLA A LA EXCELENCIA SANITARIA

La rinoplàstia es refereix a la intervenció nasal en la qual es busca només una millorança de l’estètica nasal. és vital literalment no és el mateix que per exemple una cirurgia a nivell de la mà, del colze o dels peus.

PREMI DE RHINOPLASTY SURGEON OF THE YEAR

Després de molts anys de fer la tècnica tancada i la tècnica oberta i comprovar les limitacions de les dues tècniques que fan que els resultats siguin poc previsibles i que el nas llueixi poc natural vaig començar a plantejar-me en l’any 2007 la necessitat de dissenyar una nova tècnica més lògica natural i molt mes previsible especialment pel que fa a la cirurgia de la punta nasal.

L’any 2010 la present en elAnnual meeting American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery 2010 20-23 Boston September 2010. A personal modified external rhinoplasty without columelar incisión .

Li vaig posar aquest títol a la presentació per explicar que amb aquesta tècnica és possible una exposició anatòmica similar a l’aconseguida amb la rinoplàstia externa i pot realitzar les mateixes maniobres de resecció, sutures o col·locació d’empelts però sense la necessitat d’una incisió extern.

Després de més de 10 anys de fer aquesta tècnica he pogut comprovar com els resultats són òptims aconseguint un nas funcional que respira perfectament amb un “look” molt natural de manera que el nas “desapareix” de la cara sense cridar per res l’atenció .

Estic orgullós d’aquest premi i m’anima a seguir estudiant i perfeccionant la tècnica a fi de fer feliços els pacients que acudeixen a la meva per millorar la seva estètica i la seva funcionalitat o ambdues alhora.

PREMI “MILLOR NAS FUNCIONAL I ESTÈTIC” -2022

La idea de dissenyar una tècnica més fiable segura i amb uns resultats molt naturals es produeix després de molts anys de fer rinoplàsties amb les tècniques tancades i obertes o externes i ser plenament conscient de les limitacions de les dues tècniques

El principal problema tecnico de l’rinoplàstia tancada és que no aconsegueix exposar d’una manera adequada l’anatomia de la punta nasal amb la qual no és possible comprendre perquè el pacient té la forma de la punta nasal d’una manera determinada .La incisió que realitzem a nivell endonasal ens permet exposar el dors nasal però no la crura mitjana i intermèdia dels cartilagos alars, tan sols podem visualitzar una part de la crura lateral amb la qual cosa només podem valorar quina quantitat de cartílag alar de la crura lateral hem eliminat però no desconeixem si la quantitat de cartílag alar que hem deixat és simetrica amb la qual cosa les puntes nasals tendeixen a ser asimètriques i / o antinaturals.

Respecte a la rinoplàstia oberta o externa la seva principal inconvenient és la cicatriu externa sempre més o menys visible i que aquesta exposada a una gran tensió si fem una cirurgia funcional amb correcion d’el septum nasal i / o cornets, a més el resultat de les maniobres quirúrgiques que realitzem només ho sabem amb ciència certa quan vam tancar la incisió columelar amb la qual cosa ja és el final de la intervenció i no hi ha moltes possibilitats de correcion per tot això nassos també presenten un “look” de nas operada antinatural.

La meva tècnica presenta nombrosos avantatges, no hi ha cicatriu externa visible, l’exposició anatòmica que s’aconsegueix és molt similar a la rinoplàstia externa amb la qual cosa podem comprendre perquè un nas té una forma determinada i quines són les maniobres adequades per al seu correcion ia més amb només recol·locar la pell ja veiem el resultat de les mateixes sense necessitat d’esperar a la fi de la intervenció amb la qual cosa si estem satisfets seguim progressant en la cirurgia